بازی های رایانه ای موجب تنبل شدن ذهن می شود

بازی های رایانه ای موجب تنبل شدن ذهن می شود

فرآیند یادگیری را آسان و توجه نوجوان را جلب می کند، با رایانه فراگیر، هر چند بار که بخواهد، می تواند موضوعی را ببیند، بخواند و مرور کند، برخی از برنامه های آموزشی، به نوجوانان کمک می کند تا بسیاری از مهارت های زندگی را با خود تمرین کنند. برنامه های رایانه ای در وقت و هزینه، صرفه جویی های بسیاری را به همراه دارند، بازی های رایانه ای آموزشی همچنین به کودکان و نوجوانان مبتلا به بیماری هایی چون «فلج مغزی» و «معلولان ذهنی» کمک می کند.

معایب بازی های رایانه ای چه چیز هایی است؟

از جمله معایب بازی های رایانه ای می توان به آسیب های جسمانی، آسیب های روانی تربیتی و تنبل شدن ذهن اشاره کرد.

  

مشکلات جسمی بازی های رایانه ای چیست؟

به دلیل خیره شدن مداوم به صفحه نمایش رایانه، چشم ها به شدت تحت فشار نور قرار می گیرد و فرد دچار عارضه چشمی می شود و به دلیل اینکه نوجوانان در یک وضعیت ثابت تا ساعت ها می نشیند، ستون فقرات و استخوان بندیش دچار اشکال شده و ممکن است، مبتلا به آرتروز شود.

همچنین احساس سوزش و سفت شدن گردن، کتف ها و مچ دست از دیگر عوارض کار ثابت و طولانی مدت بازی با رایانه است. هیجان همیشگی هنگام بازی، بر روی بدن فرد تأثیر می گذارد و پی آمدهای منفی نظیر فشار خون بالا و مشکلات گوارشی برجا می گذارد.

فقدان تحرک جسمی و ورزش در کودکانی که ساعت های زیادی صرف بازی های رایانه و تلویزیون می کنند، می تواند به عنوان عامل مهمی در ابتلای افراد به چاقی، بیماری مزمن شریان های قلبی، افزایش فشار خون، دیابت و بیماری التهاب استخوان ها و مفاصل باشد.

همچنین پوست فرد، در معرض پرتوهایی قرار می گیرد که از صفحه رایانه پخش می شود و ممکن است باعث عارضه های پوستی در فرد شود، ایجاد تهوع و سرگیجه، به ویژه در کودکان و نوجوانانی که زمینه صرع دارند، از دیگر عوارض این بازی است.

به نظر برخی از متخصصان اعصاب و روان، بازی های پرهیجان رایانه ای موجب بروز هیجان های شدید عصبی در نوجوانی می شود که از نظر عصبی ضعیف هستند و برای ابتلا به صرع، آمادگی دارند.

بازی های یارانه ای چه آسیب های روانی تربیتی برجا می گذارد؟

تقویت حس پرخاشگری، انزواطلبی از عوارض آسیب های روانی تربیتی بازی های رایانه ای است. نوجوانانی که همیشه با بازی های رایانه ای درگیرند، به انزوا و درون گرایی متمایل شده و در برقراری ارتباط اجتماعی پویا با دیگران ناتوان خواهند بود.

بازی های رایانه ای چگونه موجب تنبل شدن ذهن می شود؟

در این بازی ها، به دلیل اینکه بیشتر، کودک و نوجوان با ساخته ها و برنامه های دیگران رو به روست و کمتر قدرت دخالت و تصرف در آن ها را پیدا می کند، حالت انفعال گرفته و اعتماد به نفس او در برابر ساخته ها و پیشرفت دیگران، متزلزل می شود. پی آمد منفی دیگر آن اخلال در روابط خانوادگی و افت تحصیلی است.

پیشنهاد شما برای کسانی از بازی های رایانه ای استفاده می کنند، چیست؟

زمان بازی های کامپیوتری و تماشای تلویزیون در کودکان باید محدود شود، بازی های تصویری خلاق که به وسیله آن ها، معماهایی حل می شود، بیش از بازی های دیگر مورد توجه قرار گیرد. بازی های جمعی، کمتر مسئله ساز است، بین بازی با رایانه، به طور منظم از کودکمان بخواهیم که استراحت کند، صفحه نمایشگر رایانه، اندکی پایین تر از چشم ها قرار داده شود تا چشم ها مسلط به صفحه رایانه باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد